Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Брифінг: «Майнові податки: порядок нарахування та сплати громадянами»

опубліковано 24 квітня 2024 о 09:29

Питанню сплати громадянами майнових податків було присвячено брифінг, що відбувся в Рівненській обласній державній адміністрації.

Спікери заходу -  начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області Людмила Кончук та начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова проінформували платників податків Рівненщини про важливість сплати майнових податків та основні аспекти їх нарахування.

Зокрема зазначили, що згідно норм Податкового кодексу  податок на майно об’єднує три податки: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плату за землю. Ці податки сплачуються у повному обсязі до місцевих бюджетів, їх частка становить до 10 відсотків у загальних надходженнях, тож  майнові податки відіграють суттєву роль у фінансуванні розвитку громад.

Також фахівці податкової служби звернули увагу на заборгованість, яку допустили мешканці Рівненщини по сплаті цих податків, та наголосили на необхідності проведення звірки, щоб переконатись у своєчасній сплаті майнових платежів до бюджетів громад.

Також податківці ознайомили платників з порядком нарахування і сплати вищезазначених податків та з пільгами, які передбачені законодавством для фізичних осіб

Серед іншого, було наголошено, що громадяни мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет, або скориставшись мобільним застосунком “Моя податкова”. 

 

З матеріалами брифінгу можна ознайомитись за посиланням: https://www.facebook.com/RivneODA/videos/308056995496303