Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщині отримали 5,9 мільйона гривень за право торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 26 квітня 2024 о 09:29

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за три  місяці 2024 року за право оптової, роздрібної торгівлі та зберігання підакцизних товарів суб’єкти господарювання Рівненщини сплатили 5,9 млн грн плати за ліцензії, що на 0,1 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Зокрема, платниками сплачено понад 4,8  млн гривень за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольною продукцією та цигарками, 0,6 млн грн - за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем, тютюном, спиртом етиловим та пальним. Придбання ліцензій на право зберігання та реалізації пального додало бюджетам 0,5 млн  гривень. 

У  податковій службі області наголошують, що наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів. А це означає, що безліцензійна торгівля спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, безліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.