Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні застосовувати РРО або ПРРО

опубліковано 10 травня 2024 о 12:45

ГУ ДПС у Рівненській області у черговий раз звертає увагу, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

Окремо звертаємо увагу платників податків щодо необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу, надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи.

Інформуємо, що законність здійснення діяльності з перевезення пасажирів, зокрема таксі, постійно аналізується податковою службою. Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби.

У разі виникнення питань щодо реєстрації РРО чи ПРРО можна звертатись за телефонами «гарячих ліній»: (0362) 692622, (0362) 692628.

Також нагадуємо, що в Головному управлінні ДПС у Рівненській області для оперативного зворотного зв’язку з платниками податків працює Комунікаційна податкова платформа. Звернення від представників бізнесу та громадськості приймаються на електронну скриньку платформи:  rv.ikc@tax.gov.ua.

Тож, якщо Ви потребуєте детальних роз’яснень законодавства чи необхідно оперативно вирішити нагальні питання податкової сфери, або маєте пропозиції щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою – звертайтесь на Комунікаційну платформу!