Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання оподаткування доходів фізичних осіб та право громадян на податкову знижку обговорили в ході «гарячої лінії»

опубліковано 22 травня 2024 о 09:57

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області проведено чергову «гарячу лінію» з питань оподаткування доходів фізичних осіб та права громадян на податкову знижку. На питання додзвонювачів відповідала начальник управління  оподаткування фізичних осіб Людмила Кончук. 

Платників податків цікавило питання в який термін зобов’язана сплати ПДФО фізична особа – резидент, яка протягом звітного календарного року отримувала іноземні доходи, якщо на підставі поданої заяви граничний термін подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи продовжено до 31 грудня року, наступного за звітним? Людмила Кончук повідомила, що  фізична особа – резидент, яка протягом звітного календарного року отримувала іноземні доходи, та якій на підставі поданої заяви був перенесений граничний термін подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи  до 31 грудня року, наступного за звітним, зобов’язана самостійно сплатити суму податкових зобов’язань, які зазначені у поданій нею Декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку.

Серед інших запитань було також питання, які відомості повинна містити довідка про доходи ФО, яка надається податковим агентом, з метою заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи для реалізації права на застосування податкової знижки? Податківець зазначила, що враховуючи те, що затвердженої форми довідки про доходи, яку повинні надавати податкові агенти на вимогу платника податків, нормами чинного законодавства не передбачено, то довідка надається у довільній формі, в якій, крім загальної інформації про фізичну особу (П. І. Б, реєстраційний номер облікової картки, період роботи), зазначається обов’язково наступна інформація:

  •      сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);
  •      розмір та сума податкової соціальної пільги;
  •      сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб.

В ході спілкування усі додзвонювачі отримали вичерпні відповіді на свої питання.