Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про можливості для платників податків отримувати податкові послуги через портал «Дія» розповіли податківці Рівненщини

опубліковано 23 травня 2024 о 11:46

Головне управління ДПС у Рівненській області спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою провели чергову вебконференцію щодо можливості для   платників податків отримувати податкові послуги через портал «Дія»

В ході заходу начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова зазначила, що в умовах війни Державна податкова служба України продовжує активно працювати над розвитком електронних сервісів для платників податків. ДПС тісно співпрацює з Міністерством цифрової трансформації з питань цифровізації послуг для платників. Завдяки спільній роботі Мінцифри та ДПС низка податкових сервісів доступна фізичним особам на порталі та у застосунку Дія.

Ірина Клинова детально розповіла про доступні податкові сервіси у розділі «Мої податки» порталу «Дія», зокрема, це перегляд реєстраційних та облікових даних платника, даних про банківські рахунки та стану його розрахунків з бюджетом; отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про виплачені доходи та утримані з них податки; подання декларацій для ФОП — платників єдиного податку; перегляд раніше поданих декларацій; сплата податків та ЄСВ.

Вона зазначила, що для бізнесу у «Дії»  також доступна низка інших сервісів, які пов’язані з податковими питаннями, це реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту та обрання системи оподаткування; подання заяви на резидентство в Дія.City — спеціальному правовому режимі для IT-індустрії; автоматична реєстрація ФОП та обрання загальної чи спрощеної системи оподаткування; подання онлайн-форми заяви на закриття ФОП. Підписана заява автоматично надсилається до реєстратора, інформація про закриття надсилається до податкової служби; внесення змін про ФОП (зокрема, щодо громадянства, видів економічної діяльності, контактної інформації фізичної особи-підприємця).

 

Матеріали презентації