Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині подано 343 звіти про контрольовані іноземні компанії

опубліковано 24 травня 2024 о 09:55

За оперативними даними до ГУ ДПС у Рівненській області 153 контролерами подано 343 Звіти по 140 контрольованих іноземних компаніях (далі –КІК), з яких 130 звітів за скороченою формою та 213 звіти за повною.

Основними країнами реєстрації КІК, що контролюються платниками податків, які знаходяться на обліку в ГУ ДПС у Рівненській області, є Республіка Польща, Сполучені штати Америки та Республіка Естонія.

За результатами декларування сума доходу (виручки) від реалізації товарів (робіт, послуг), отриманого іноземними компаніями, що контролюються платниками податків, які знаходяться на обліку в ГУ ДПС у Рівненській області, становить 5,7 млрд. грн.

Розмір прибутку, що включається до складу загального оподатковуваного доходу контролюючої особи, задекларовано в розмірі 17,6 млн.грн.

Зауважуємо, що відповідно до норм чинного законодавства (пп.69.38 п.69 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України тимчасово, на період з 01.08.2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, у разі самостійного виправлення платником податків з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст.50 ПКУ, помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання, такий платник звільняється від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених пунктом 50.1 ст.50 ПКУ, та пені.

Крім того, повідомляємо, що Верховна Рада проголосувала за правку, що відтерміновує відповідальність за неподання звітів про КІК до кінця воєнного стану. Відповідні зміни передбачено у законопроекті  №10168-2, який 9 травня ухвалено в цілому як закон.