Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Касовий чек - це гарантія захисту прав споживача

опубліковано 03 червня 2024 о 09:51

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що всі платники податків зобов’язані дотримуватися вимог чинного діючого законодавства, у тому числі щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Так, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу ПРРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.  

Отримання розрахункового документу споживачем - це гарантія захисту його прав та створення можливості:   здійснювати гарантійне обслуговування придбаного товару;  повернути придбаний неякісний товар;  фіскальний чек убезпечує споживача від придбання контрафактних (фальсифікованих) та контрабандних товарів; видача фіскальних чеків зменшує рівень тіньової економіки.

Якщо вам відмовили у видачі чеку - маєте можливість повідомити про це контролюючий орган через чат-бот. Чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram надає дає  можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу про відомі факти порушень законодавства. Тобто, в будь-який час доби та в будь-якому місці перейдіть за посиланням https://t.me/StopOverpriceBot та поінформуйте податкову службу про:

- незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Отримана через чат-бот «StopViolationBot» інформація, про можливі порушення платниками податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.