Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Рівненщини сплатили до бюджету майже 7,5 мільярда гривень

опубліковано 03 червня 2024 о 14:13

У січні – травні 2024 року платники податків Рівненської області перерахували до Зведеного бюджету України 7 млрд 459  млн грн податків, зборів та  інших обов’язкових платежів. Зазначений показник на 462 млн грн перевищив надходження відповідного періоду минулого року. Про це повідомив в.о. начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Надходження до державного бюджету склали 3 млрд 804  млн грн, до місцевих бюджетів загалом було сплачено 3 мрд 655 млн гривень.

Лідерами серед основних джерел формування бюджету країни залишаються: податок на доходи фізичних осіб – 4 млрд 166 млн грн, податок на додану вартість – 966 млн грн, податок на прибуток – 626 млн грн, єдиний податок - 663 млн грн,  військовий збір – 324 млн гривень.

«Серед чинників, які сприяють ритмічним податковим надходженням, – сучасні інформаційні рішення для якісного податкового супроводу та конструктивний діалог із платниками податків.  І ми вдячні за відповідальне ставлення платників до сплати податків, адже це є основним джерелом наповнення бюджетів, та, відповідно, підтримкою для держави, особливо в нинішній складний період», – зазначив Андрій Троцко.