Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Рівненщини зареєстрували більше 22 тисяч програмних та класичних РРО

опубліковано 07 червня 2024 о 08:21

Бізнес Рівненщини використовує у своїй діяльності 22064 реєстраторів розрахункових операцій, з яких 13796 - це програмні РРО. Лише за п’ять місяців поточного року платники  податків зареєстрували 3103 програмних та класичних РРО. Зауважимо, що кількість зареєстрованих з початку року в податковій службі  "РРО в смартфоні" становить 2376 одиниць, тож бізнес надає перевагу використанню саме таких новітніх ПРРО.

Переваги програмних РРО очевидні, адже на відміну від звичайних касових апаратів функціонал програмних РРО значно розширено. Так, серед можливостей ПРРО: встановлення на пристрій різних операційних систем (WEB, Android, iOS, Windows), відкриття, закриття і автозакриття зміни, друк та відправка фіскальних чеків онлайн, ведення довідників номенклатури, довідник ставок податків, додавання штрих-коду марки акцизного податку та багато іншого.

Крім того, програмне забезпечення ПРРО від ДПС для встановлення на платформи Windows, Android, iOS та WEB надається податковою службою безкоштовно. Кожен суб’єкт господарювання  може самостійно встановити це забезпечення на смартфон, комп’ютер, ноутбук або  планшет в режимі онлайн, скориставшись Електронним кабінетом (https://cabinet.tax.gov.ua/).

Детальну інформацію про програмні РРО розміщено на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО» за покликанням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/