Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання легалізації праці обговорили в податковій службі області

опубліковано 13 червня 2024 о 08:34

Цього тижня в рамках роботи Комунікаційної платформи було обговорено актуальні питання легалізації трудових відносин та виплати офіційної заробітної плати в умовах воєнного стану.

Заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Іван Гілета, спілкуючись з представниками громадськості, зазначив, що важливою умовою ведення підприємницької діяльності є найм на роботу працівників, їх легальне працевлаштування, виплата належної заробітної плати та сплата відповідних податків. «Виплата заробітної плати у „конвертах” – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному з громадян. Тому, на сьогодні важливим питання  є роз’яснення суб’єктам господарювання, у тому числі фізичним особам - підприємцям, необхідності офіційного працевлаштування робітників», - акцентував посадовець.

В ході зустрічі заступник голови Ради ТВ АППУ в Рівненській області Лариса  Садова звернула увагу, що забезпечити соціальні права під час війни – складне завдання. Вона акцентувала, що війна дуже сильно змінила і мобілізувала суспільство, тож маємо сподівання, що суспільство змінить і свої погляди на питання зайнятості та відмовиться від використання нелегальних трудових відносин. Адже легальна зайнятість – це не лише соціальна захищеність працівника, а ще й своєчасно сплачені податки до бюджету та підтримка нашої країни в такий важкий час, яка наближає нас до Перемоги.

Учасники зустрічі обговорили нагальні питання щодо оподаткування, зокрема фіскалізації розрахункових операцій, та визначили орієнтири подальшої співпраці.