Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщини отримали майже 90 мільйонів гривень податку на нерухомість

опубліковано 14 червня 2024 о 09:45

Упродовж січня – травня 2024 року на Рівненщині власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів 89,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Порівняно з сумою податку, що була перерахована за аналогічний період минулого року, у поточному році надходження зросли на 22,4  млн грн, або на 33 відсотка.

Із загальної суми надходжень понад 66 відсотків забезпечили юридичні особи (59,2 млн грн). Водночас, фізичні особи – власники нерухомості перерахували до місцевих бюджетів громад майже 30,7 млн гривень.

Нагадуємо, що згідно з пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні особи, які зобов’язані перерахувати його протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, та юридичні особи, що вносять податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Звертаємо увагу громадян, що у разі виявлення розбіжностей щодо нарахованої суми податку, вони можуть звернутися до Центрів обслуговування платників ( http://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda ) та провести звірку. Якщо ж громадяни мають електронний ключ, то переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення  можна в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/) або скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова».