Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» провели податківці Рівненщини

опубліковано 19 червня 2024 о 08:48

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбувся черговий  сеанс «гарячої лінії» щодо адміністрування місцевих податків та рентних платежів. На запитання платників відповідала начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб, розгляду звернень Тетяна Щебря.

Зокрема, під час «гарячої лінії» додзвонювачі цікавилися   яким чином юридичні особи обчислюють та сплачують транспортний податок за автомобіль придбаний у поточному році? Податківець відповіла, що згідно з п.п. 267.6.4 п. 267.6 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України щодо транспортних засобів, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Також платники запитували, як справляється та обчислюється рентна плата за спеціальне водокористування у разі відсутності дозволу на спеціальне водокористування із встановленими в ньому лімітами використання води? Тетяна Щебря роз’яснила, що відповідно до п.п. 255.11.15 п. 255.11 ст. 255 Податкового кодексу України за відсутності у водокористувача дозволу на спеціальне водокористування із встановленими в ньому лімітами використання води рентна плата справляється за весь обсяг використаної води, що підлягає оплаті як за понадлімітне використання.   За понадлімітне використання води рентна плата обчислюється за кожним джерелом водопостачання окремо згідно з установленими ставками рентної плати та коефіцієнтами.

У разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води рентна плата обчислюється і сплачується у п’ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води понад встановлений ліміт використання води, ставок рентної плати та коефіцієнтів.

В ході спілкування платники отримали відповідь на усі питання, які їх цікавили.