Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО

опубліковано 20 червня 2024 о 10:59

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що реєстратори розрахункових операцій зобов’язані використовувати фізичні особи - підприємці, які здійснюють розрахункові операції. Зокрема, це стосується ФОП- платників єдиного податку ІІ - ІУ груп та  ФОП, що перебувають на загальній системі оподаткування. 

Наголошуємо, що застосування РРО є обов’язковим для підприємців, які здійснюють розрахункові операції в готівковій чи безготівковій формі, при продажі товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також при прийманні готівки для подальшого її переказу. 

Обов’язку  щодо використання програмних чи класичних РРО не мають  ФОП І групи спрощеної системи оподаткування; ФОП, які приймають оплати виключно у формі банківського переказу за реквізитами IBAN; ФОП, які реалізують товари в селах з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (за певних умов, зокрема, якщо вони не здійснюють дистанційний продаж товарів та не реалізують підакцизні товари). 

Звертаємо увагу, що податкова служба пропонує до використання суб’єктам господарювання безкоштовне програмне забезпечення ПРРО, завантажити яке можна на вебпорталі ДПС. Більше інформації про ПРРО – за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.