Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині з початку року платники регіону погасили майже 34 млн грн податкових боргів

опубліковано 24 червня 2024 о 09:24

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують суб’єктам господарювання та громадянам, що надходження податків до бюджетів усіх рівнів  є важливим засобом стабілізації економіки держави під час воєнного стану. Тому кожен платник податків має дотримуватись вимог чинного законодавства стосовно забезпечення повноти та своєчасності сплати податків, зборів і платежів, єдиного соціального внеску, а також вживати заходи з погашення наявної заборгованості.

На Рівненщині з початку року платники регіону погасили 33,9 млн грн податкових боргів.

З метою погашення заборгованості фахівці Головного управління ДПС в області направили до суду 554 позови на суму 94,4 млн гривень. На даний час судовими органами задоволено 381 позов на суму 24,7 млн гривень. 

Прийнято 85 рішень про стягнення податкового боргу в сумі 14,8 млн грн, стягнуто платіжними інструкціями 2,9 млн гривень.

Відповідно до норм Податкового кодексу України, списано безнадійний податковий борг в сумі 39,6 млн грн, більша частина якого припадала на боржників-банкрутів.

Також з початку року погашено заборгованість з єдиного внеску у сумі 10,5 млн грн, у тому числі, 6,0 млн грн стягнуто через органи Державної виконавчої служби.

Звертаємо увагу, що на вебпорталі ДПС України функціонує  розділ «Онлайн-навчання», який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати податкових платежів.

Зокрема, у розділі «Робота з погашення податкового боргу» можна ознайомитись з інформаційними матеріалами щодо упередження виникнення податкового боргу та обізнаності платника податків про його наявність, наслідки несплати податків, особливості стягнення податкового боргу у період дії воєнного стану та його врегулювання, особливості погашення податкового боргу фізичних осіб тощо.

Розміщений розділ «Онлайн-навчання» на головній сторінці вебпорталу ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.