Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Рівненщини отримали більше 4 тисяч безкоштовних електронних ключів від податкової служби

опубліковано 25 червня 2024 о 08:44

У 2024 році більше 4 тисяч платників податків Рівненщини звернулися до податкової служби за електронними ключами. Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, фахівці сектору реєстрації користувачів  надавали безкоштовно електронні довірчі послуги органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям інших форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам  і сформували понад 9 тисяч кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Нагадаємо, електронні ключі від ДПС можна застосовувати для отримання податкових послуг онлайн, зокрема, в Електронному кабінеті. Водночас сертифікати КНЕДП ДПС підтримують десятки державних та приватних систем, сервісів та програм. З їхнім переліком можна ознайомитись за посиланням: https://ca.tax.gov.ua/partnership.

Термін дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів становить не більше двох років з моменту їх формування.
Згенерувати особисті ключі можна у відокремлених пунктах реєстрації Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України. Деталі – за посиланням: https://ca.tax.gov.ua/contacts.

Також звертаємо увагу, що платники податків, які мають чинні сертифікати, можуть скористатися онлайн сервісами:

-Повторного, дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом для самостійного продовження терміну дії сертифікатів на 2 роки;

-Дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО, що дає змогу сформувати юридичним особам сертифікати для програмних РРО.