Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання можуть використовувати у своїй діяльності як апаратні, так і програмні РРО

опубліковано 27 червня 2024 о 11:19

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу ПРРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.

При цьому суб’єкти господарювання мають можливість використовувати у своїй діяльності як апаратні, так і програмні РРО – програмне забезпечення або додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ.  

Відповідне програмне забезпечення ДПС надається суб’єктам господарювання безкоштовно, - безкоштовною є не лише сама програма, але також і її підтримка.

Програмний РРО від ДПС в смартфоні, комп’ютері, ноутбуці або у планшеті можна зареєструвати в режимі онлайн в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/).

Поряд з безкоштовними ПРРО платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. 

Більше інформації щодо ПРРО розміщено на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО» детальніше за покликанням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.