Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Рівненщини від початку року сплатили 6 млрд 251 млн грн єдиного внеску

опубліковано 03 липня 2024 о 11:03

У січні – червні 2024 року платниками податків Рівненщини сплачено 6 млрд 251 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами в.о.начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, такі надходження перевищили надходження відповідного періоду минулого року на 825 млн гривень.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є джерелом наповнення фондів соціального страхування, тож його своєчасна сплата гарантує громадянам право на соціальний захист, а це соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати. 

Лише за умови  детінізації доходів та легальної зайнятості бюджет отримуватиме належні суми цього внеску. Тож закликаємо роботодавців та підприємців своєчасно сплачувати єдиний внесок, включати до оподаткування всю суму доходів  та погасити наявну заборгованість, щоб забезпечити найманим працівникам і собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та забезпечення інших соціальних гарантій.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2024 року мінімальний страховий внесок становить 1760 гривень (мінімальна заробітна плата 8000*22 %).