Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На охорону довкілля платники податків Рівненщини сплатили понад 57 млн гривень

опубліковано 15 липня 2024 о 08:33

Упродовж шести місяців 2024 року на усунення заподіяної шкоди довкіллю платники Рівненщини перерахували до бюджету 57,3  млн грн екологічного податку. Це на 13,7 млн грн більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області  Андрій Троцко.

Посадовець зауважив, що 41,7 млн грн із цієї суми надійшло до державного бюджету (+ 9,3 млн грн до січня - червня 2023 року), а понад 15,6 млн грн було зараховано до спеціального фонду місцевого бюджету (+ 4,4 до 2023 року).

Нагадаємо, що екологічний податок сплачується за обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скидаються безпосередньо у водні об'єкти, за розміщення відходів, а також за радіоактивні відходи, що утворюються внаслідок діяльності або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк та за обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).