Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 15 липня 2024 о 14:10

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбулася «гаряча лінія» з питань використання електронних  сервісів податкової служби та встановлення безкоштовного програмного рішення ПРРО від ДПС.

На питання додзвонювачів відповідала завідувач сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів Галина Крат.

В ході спілкування платники запитували про дії суб’єкта господарювання, якщо зміна в кінці дня не закрилась, хоча режим автоматичного закриття на ПРРО (далі - ПРРО) налаштований. Податківець прокоментувала, що керівництво користувача програмного реєстратора розрахункових операцій для версій Android, iOS, Windows, що розміщене у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha), містить детальну інформацію про налаштування режиму автоматичного закриття зміни у підрозділі «Автозакриття зміни» розділу «Налаштування ПЗ ПРРО».

Зокрема, автоматичне закриття зміни на ПРРО виконується тільки для ПРРО, на якому відкрита зміна авторизованим користувачем, та лише за умови, що ПРРО знаходиться в активному стані, тобто програмне забезпечення ПРРО не повинно бути закритим.

За вказаних умов та за наявності відповідного налаштування на ПРРО відбувається автоматичне закриття зміни.

Також платники запитували  про алгоритм дій при направлені Повідомлення за формою № 4-ПРРО з відмітками «початок переведення ПРРО в режим офлайн» та «завершення режиму офлайн».

Галина Крат зазначила, що під час переведення програмного реєстратора розрахункових операцій в режим офлайн одночасно має бути сформоване електронне Повідомлення про проведення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером за формою № 4-ПРРО.

При цьому, користувачі ПРРО не формують та не направляють до фіскального сервера Повідомлення за ф. № 4-ПРРО, оскільки воно формується автоматично самим ПРРО при переході в режим офлайн/онлайн.

В ході спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.