Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному привітали бухгалтерів та аудиторів з нагоди  професійного свята

опубліковано 16 липня 2024 о 17:08

Сьогодні, з нагоди Дня бухгалтера та аудитора Головне управління ДПС у Рівненській області спільно з  Територіальним відділенням АППУ, за доброю традицією, провели зустріч з платниками податків, під час якої розглянули актуальні питання податкового законодавства.

Під час урочистої частини заходу начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та керівник ГУ ДПС в області Андрій Троцко привітали присутніх представників бухгалтерських служб з професійним святом та відзначали кращих бухгалтерів - сумлінних платників податків.

Вітаючи бухгалтерів Рівненщини з професійним святом, гості відмітили дії та зусилля влади, спрямовані на підтримку бізнесу в надскладних  умовах військової агресії  та зазначили важливу роль усіх тих, хто служить державі у справі зміцнення її економіки.

Під час практичної частини заходу фахівці податкової служби ознайомили учасників зустрічі з окремими нормами податкового законодавства, які діють на період дії воєнного стану, поінформували про особливості сплати ПДВ, податку на прибуток, місцевих податків і зборів та ресурсних платежів.

Також мова йшла про подання Форми № 4 ДФ до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, та взаємодію з контролюючими органами в електронному форматі.

Під час заходу податківці надали відповіді на практичні питання учасників та рекомендації щодо вирішення окремих ситуацій.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в ГУ ДПС у Рівненській області діє комунікаційна податкова платформа. Звернення від представників ІГС та бізнесу приймаються на електронну адресу:   rv.ikc@tax.gov.ua. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.