Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось чергове засіданні робочої групи з визначення підприємств, установ та організацій області критично важливими для функціонування економіки

опубліковано 17 липня 2024 о 10:33

Цього тижня податківці Рівненщини прийняли участь у черговому засіданні робочої групи з визначення підприємств, установ та організацій області критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, яке відбулось в Рівненській ОВА під головуванням заступника голови РОДА Олександра Кохана.

В ході засідання було проаналізовано дотримання платниками податкового законодавства, зокрема щодо своєчасної та повної сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, належного рівня заробітної плати найманих працівників.

Начальник управління економічного аналізу ГУ ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук звернула увагу на стан надходжень до місцевих бюджетів, наголосивши на повноті сплати податку на доходи фізичних осіб, оскільки для місцевих бюджетів цей податок є бюджетоформуючим та стан його надходжень напряму залежить від рівня заробітних плат працівників.

Також було акцентовано увагу на стан сплати майнових податків, облік об’єктів оподаткування  та  недопущення податкового боргу.

Крім того, платників було проінформовано, що в електронному кабінеті удосконалено сервіс одержання документа, що підтверджує стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами, який формується автоматизовано з накладенням кваліфікованого електронного підпису керівника економічного аналізу територіального органу ДПС.

Олена Дімітрук наголосила, що для платників податків з 01 травня 2024 року в електронному кабінеті став доступним сервіс з отримання Витягу щодо стану розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на відмінну отримання такого документу тільки за звітні періоди поточного року. Крім того, розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання Запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою.