Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про взаємодію платників податків в період воєнного стану з податковою службою говорили під час вебконференції

опубліковано 18 липня 2024 о 11:52

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області та Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці прийняли участь у вебконференції, організованою Рівненською обласною радою за ініціативою члена Громадської ради при ГУ ДПС в області, професорки кафедри обліку і аудиту НУВГП Світлани Левицької. Участь у заході приймали голови територіальних громад, керівники комунальних підприємств, бюджетних установ та організацій.

В ході заходу учасників було ознайомлено з новаціями податкового законодавства та особливостями оподаткування юридичних осіб в  в умовах воєнного стану, особливостями справляння та змінами у формах звітності щодо рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів.

Також було приділено увагу питанням трансформації  процесів управління адміністрування податками та надання послуг податковою службою, дотриманню платниками  податкового законодавства та наповнення бюджетів в умовах воєнного стану.

Окремо звернули увагу на часті помилки платників в системі податкового адміністрування при заповненні платіжних інструкцій у рядку «призначення платежу» та проінформували, що з 1 травня 2024 року в електронному кабінеті  платники податків можуть отримати Витяг щодо розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску. Крім цього, розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання Запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою.

Також розглянули питання трудових відносин, електронної взаємодії з контролюючими органами та функціоналу сервісів ДПС, які спрощують податкове адміністрування.

За результатами зустрічі відповідні інформаційні матеріали будуть направлені учасникам заходу.