Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розрахункові операції необхідно проводити через реєстратори розрахункових операцій

опубліковано 23 липня 2024 о 11:48

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що здійснювати будь-яку господарську діяльність необхідно дотримуючись вимог чинного законодавства, оскільки їх виконання, напряму чи опосередковано, пов’язане із поповненням державної скарбниці та є обов’язком кожного платника податків нашої держави.

При цьому обов’язком усіх суб’єктів господарювання є дотримання вимог діючого законодавства щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зокрема проводити розрахункові операції через зареєстровані належним чином РРО/ПРРО, надавати споживачам розрахункові документи встановленої форми та змісту, адже виданий фіскальний чек є запорукою не тільки надходжень до бюджету, але і гарантією захисту прав споживачів.

Звертаємо увагу, що Державна податкова служба України пропонує суб’єктам господарювання до використання безкоштовне програмне забезпечення ПРРО. Інформацію про такий ПРРО можна отримати у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС з посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також звертаємо увагу, що на початку поточного року відбулось оновлення програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для всіх версій застосунку (Android, iOS, Windows та Web-версія). Доопрацьований функціонал ПРРО від ДПС, зокрема, дозволяє здійснювати розрахункові операції з покупцями/споживачами на умовах оплати товару/послуги частинами (передплата/чергова сплата/остаточний розрахунок) всім суб’єктам господарювання, які не є платниками ПДВ.