Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасна сплата єдиного внеску – це захищені соціальні гарантії для кожного

опубліковано 29 липня 2024 о 08:49

Станом на початок липня поточного року заборгованість платників Рівненщини зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування склала 133,9 млн грн та порівняно з початком року зменшилась на 3 млн гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ)  перебуває на особливому контролі. З цією метою управлінням по роботі з податковим боргом постійно вживаються відповідні заходи. Так, за шість місяців 2024 року платникам податків направлено 1944 вимоги щодо стягнення заборгованості з ЄВ на суму 133,6 млн грн, до органів державної виконавчої служби на стягнення заборгованості з ЄВ направлено 1583 вимоги на суму 18,8 млн гривень. 

Зокрема, за червень в рахунок погашення заборгованості з ЄВ до бюджету надійшло 1,6 млн гривень (самостійно погашено платниками заборгованість в сумі 0,7 млн грн, від органів ДВС надійшло 0,9 млн грн).

Нагадуємо, що єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання зі сплати єдиного внеску необхідно виконувати в першу чергу, адже вони мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями. Виняток – виплата заробітної плати.

Також звертаємо увагу, що своєчасно сплачений єдиний внесок та погашені борги  - це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного. Лише за умови своєчасної та повної салати єдиного внеску буде забезпечено громадянам право на соціальні гарантії у випадку безробіття, під час нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.