Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині більше 64 тисяч платників боргують перед місцевими бюджетами

опубліковано 30 липня 2024 о 11:18

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області вкотре звертають увагу жителів Рівненщини, що для забезпечення виконання покладених на органи місцевого самоврядування функцій, вони повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси.

В умовах воєнного стану питання сплати податків стоїть особливо гостро, адже наявність податкового боргу, зокрема до місцевих бюджетів, в першу чергу, впливає на стабільність фінансової спроможності громад та подальше фінансування програм їх соціально-економічного розвитку.

Станом на початок липня поточного року платники Рівненщини заборгували місцевим бюджетам 306,6 млн грн податкових платежів. При цьому податковий борг представників бізнесу становить 256,0 млн грн, а фізичних осіб – 50,6 млн гривень. Разом з тим, 30,3 тисяч фізичних та 0,4 тисяч юридичних осіб мають незначні суми податкового боргу – до 100 гривень.

Значна частка податкового боргу до бюджетів громад припадає на майнові податки – 169,5 млн гривень.

Тому, звертаємось до платників податків, як громадян, так і суб’єктів господарювання, провести звірку за платежами, перевірити відсутність чи наявність податкового боргу та вчасно сплатити податки, щоб максимально підтримати роботу економіки, фінансову стабільність країни та забезпечити надходження коштів до місцевих бюджетів.

Пам’ятайте, розвиток села, міста, громади та загалом України залежить від кожного з нас!