Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про листування платників податків з контролюючими органами в електронній формі розповіли податківці Рівненщини

опубліковано 16 серпня 2024 о 09:18

Цього тижня Головне управління ДПС у Рівненській області спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою провели чергову вебконференцію щодо листування з контролюючими органами

Спікер заходу - начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова розповіла про можливість здійснювати листування контролюючими органами засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Вона зауважила, що відповідно до пункт 42.4 статті 42 Податкового кодексу України платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію он-лайн в електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

Ірина Клинова відмітила, що меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабiнету дозволяє надіслати лист (запит тощо) до відповідного органу ДПС. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС.

Фахівець звернула увагу, що протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДПС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено. Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути в вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи - у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи». При цьому відповідь на лист (запит тощо) надається контролюючим органом поштою або на електронну адресу, зазначену у зверненні в строки, визначені законодавчими та нормативно-правовими актами.