Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова вебконференція для платників податків

опубліковано 21 серпня 2024 о 09:11

Головне управління ДПС у Рівненській області спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою продовжують проводити вебконференції, де платників податків інформують про зміни податкового законодавства та необхідність своєчасної сплати податків.

На  черговій вебконференції головний державний інспектор відділу інформаційної взаємодії податкової служби області Інна Яремчук роз’яснила основні аспекти отримання громадянами податкової знижки. Зокрема, вона зазначила, що нарахування податкової знижки можливе за умови отримання фізичною особою заробітної плати та сплати податку з доходів фізичних осіб.

Посадовець поінформувала, що податкова знижка надається у поточному році за наслідками звітного попереднього календарного року. При цьому зауважила, що для використання права на податкову знижку платнику податків необхідно заповнити декларацію про майновий стан і доходи та надіслати її до податкової служби до 31 грудня 2024 року (включно). Таку декларацію можна направити, зокрема в електронному вигляді за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua/), або скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова».

Під час конференції Інна Яремчук також розповіла за якими витратами можна отримати податкову знижку; яким чином можна отримати податкову знижку громадянину, який знаходиться за межами України; чи існують обмеження на отримання податкової знижки; які необхідно подати документи разом з податковою декларацією для підтвердження витрат; які є способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку тощо. 

Податківець ознайомила учасників конференції з електронними сервісами податкової служби, які спрощують взаємодію платників з ДПС, порадила долучитись до мобільних додатків податкової служби та користуватись інформаційними джерелами ДПС, зокрема вебпорталом та офіційними сторінками у соціальних мережах.