Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На запитання платників податків відповідали податківці Рівненщини

опубліковано 22 серпня 2024 о 09:21

У Головному управлінні ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань використання безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова». На запитання платників відповідала начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова.

Зокрема, в ході «гарячої лінії», громадяни цікавились, як фізичній особі через мобільний застосунок «Моя податкова» подати Облікову картку за формою № 1ДР або Заяву за формою № 5ДР та як дізнатися про їх прийняття контролюючим органом?    Відповідаючи на запитання Ірина Клинова зазначила, що розділ «Послуги» мобільного застосунку «Моя податкова» забезпечує можливість подання облікової картки фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР  та заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР. У формах Облікової картки за ф. № 1ДР або Заяви за ф. № 5ДР необхідно заповнити відповідні поля електронного документу. При цьому, частина полів електронного документа заповнюється автоматично на підставі реєстраційних та інших даних наявних в ДПС (з можливістю їх коригування).    Для приєднання до Облікової картки за ф. № 1ДР або Заяви за ф. № 5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, необхідно у вкладці «Додати копії документів» натиснути «+», вибрати з переліку назву необхідного документа (документ повинен бути у файлі формату pdf/jpg або сфотографовані безпосередньо гаджетом із обмеженням розміру не більше 5МБ) та зберегти документ.

Після успішного збереження електронний документ необхідно підписати та направити до контролюючого органу.

Також платники дізнались, що у розділі «Послуги» доступно:  направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).  А у розділі «Повідомлення» доступні: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків;  інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору;  листи контролюючого органу.  

Крім того, посадовець звернула увагу на зручність подання декларації про майновий стан і доходи, зокрема з метою отримання податкової знижки, через застосунок «Моя податкова».

В ході спілкування усі додзвонювачі отримали вичерпні відповіді на свої питання.