Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці закликають платників податків дотримуватися норм діючого законодавства при сплаті єдиного внеску

опубліковано 14 жовтня 2024 о 09:23

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують роботодавцям, що вчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами, зокрема, виплата пенсій і надання соціальних допомог, напряму залежить від наповнюваності державних цільових фондів за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Станом на 01.10.2024 року  4773  платники податків Рівненщини мають заборгованість з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у сумі 132,9  млн гривень. З метою зменшення такої заборгованості та недопущення її зростання в подальшому у  поточному році ГУ ДПС в області було скеровано до органів державної виконавчої служби 2202 вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску на загальну суму  32,2 млн гривень.

Тож, вкотре нагадуємо суб’єктам господарювання, якщо єдиний внесок не буде сплачено, то бракуватиме коштів для належних виплат і  громадяни будуть  позбавлені соціального захисту. Пам’ятайте, що єдиний внесок підлягає обов’язковій сплаті, незалежно від фінансового стану платника!

Закликаємо суб’єктів господарювання провести звірку за платежами, перевірити відсутність податкового боргу, вчасно сплатити податки та єдиний внесок, щоб максимально підтримати роботу економіки, фінансову стабільність країни та забезпечити надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.