Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному платники податків вивчали тонкощі оподаткування

опубліковано 17 липня 2020 о 10:36

У Рівному відбувся тренінг з питань практичного застосування податкових новацій. На відкритій літній площадці з дотриманням карантинних норм та дистанційних обмежень платникам податків роз’яснили основні законодавчі новації, аби правильно їх застосувати на практиці та попередити виникнення помилок в ході здійснення підприємницької  діяльності. Тренінг був проведений з ініціативи територіального відділення Асоціації платників податків України в Рівненській області за підтримки департаменту економіки Рівненської ОДА та ГУ ДПС у Рівненській області.

Про податкові механізми компетентно розповідали учасникам тренінгу фахівці  Головного управління податкової служби області. Спільно з експертами ТВ АППУ моделювали   також і проблемні питання, що стосуються оподаткування та  ведення обліку.

Діапазон питань не обмежувався вузькою тематикою. Поряд із карантинними законодавчими змінами, учасників  заходу навчали тонкощам в питаннях сплати податку на прибуток,  єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва, специфіки роботи електронного адміністрування ПДВ в контексті актуальних законодавчих змін, трансфертного ціноутворення. Не оминули  організатори тренінгу і податку на землю та податку на нерухоме майно, застосування реєстраторів розрахункових операцій, екологічного  податку, ЄСВ, податку на доходи фізичних осіб тощо.  Зупинились на питанні  списання боргу з єдиного внеску для недіючих підприємців, зауваживши, що цю процедуру необхідно зробити до  31 серпня поточного року.

Окремою темою на  тренінгу була робота електронних сервісів ДПС. Платників ПДВ навчали можливостям функціонування електронної системи відшкодування податку на додану вартість та блокування ризикових операцій. Учасники тренінгу в деталях розбиралися з іншими тонкощами користування Електронним кабінетом, який сьогодні є найпопулярнішим сервісом ДПС та забезпечує цілодобову електронну взаємодію з платниками податків.