Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стан додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища – під час наради в обласній прокуратурі

опубліковано 26 травня 2021 о 16:02

У Рівненській обласній прокуратурі було проведено спільну нараду керівників правоохоронних та інших державних органів Рівненської області, в якій прийняв  участь начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй. В ході наради  обговорили стан додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також повноти сплати екологічного податку, плати за землю та  рентної плати.

Керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький наголосив, що наразі найбільшими екологічними проблемами Рівненщини є незаконні порубки лісів, нераціональне використання та неналежна охорона водних і земельних ресурсів, несанкціоновані сміттєзвалища, які є на території кожної громади та які є джерелом інтенсивного забруднення земель, атмосфери, підземних вод, а також пожежі в екосистемах та забруднення атмосферного повітря.

Як зазначив Віталій Чуй, з метою виявлення суб’єктів господарювання, які не залучені до оподаткування екологічним податком, платою за землю та рентними платежами ГУ ДПС в області проводиться звірка з відповідними державними органами для повноти нарахування та сплати відповідних платежів. Вирішення цих та інших проблем можна досягти лише шляхом налагодження співпраці між представниками територіальних громад, громадських організацій, державними та правоохоронними органами області.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»