Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фермерам Рівненщини - про екологічний податок і не тільки

опубліковано 27 травня 2021 о 16:06

Сьогодні у Рівненській обласній адміністрації за участі фахівців Головного управління ДПС області відбулась зустріч з представниками фермерських господарств. Під час заходу серед питань, які було винесено на розгляд, було питання декларування та сплати сільськогосподарськими товаровиробниками екологічного податку.

Начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб  ГУ ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук в ході спілкування зазначила, що аграрний сектор є однією з базових галузей в області. Саме сільськогосподарські товаровиробники, в значній мірі,  створюють  робочі місця та забезпечують надходження до місцевих бюджетів, але відкритим лишається питання сплати екологічногоподатку. Вона розповіла  присутнім про те, хто зобов’язаний декларувати та сплачувати екологічний податок, порядок заповнення та подання декларації. Захід пройшов у форматі активного спілкування, що свідчить про актуальність його тематики. Представники аграрного бізнесу отримали професійні відповіді на важливі питання, пов’язані із сплатою екологічного податку.

Спілкування з фермерами у форматі обговорення податкового законодавства – позитивний крок до взаємодії контролюючих органів та платників податків.