Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про обов’язок застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО говорили у КП ТРК «Полісся»

опубліковано 17 листопада 2023 о 13:49

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, під час якого говорили про обов’язкове використання підприємцями  РРО при здійсненні розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі.

Під час заходу податківець нагадала, що суб’єкти господарювання при здійсненні торгівлі чи наданні послуг зобов’язані проводити розрахунки за них через РРО – реєстратори розрахункових операцій та надавати споживачам послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту.

Також звернула увагу, що у зв’язку із прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 01 жовтня 2023 року відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Разом з тим податківець поінформувала, що Державна податкова служба України в умовах військового часу продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного програмного РРО, створюючи бізнесу зручні умови для виконання вимог щодо фіскалізації розрахункових операцій. Програмний РРО від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС.

Наприкінці податківець запросила підприємців, які мають намір працювати з безкоштовним програмним забезпеченням ПРРО ДПС, відвідати практикуми по встановленню програмних РРО, що проводяться в приміщенні ГУ ДПС в Рівненській області або Центрах обслуговування платників.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»