Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про здійснення листування через Електронний кабінет – cлухачам КП ТРК «Полісся»

опубліковано 08 грудня 2023 о 14:28

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, під час якого говорили про взаємодію платників податків з контролюючим органом в електронній формі через Електронний кабінет.

Під час заходу податківець відмітила, що платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Податківець звернула увагу, що листування контролюючих органів з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет, здійснюється засобами електронного зв’язку в електронній формі шляхом надіслання документа в Електронний кабінет з одночасним надісланням платнику податків на його електронну адресу (адреси) інформації про вид документа, дату та час його надіслання в Електронний кабінет.

Разом з тим, податківець детально розповіла слухачам про порядок доставки документів контролюючому органу через Електронний кабінет.

Наприкінці податківець зауважила, що за допомогою Електронного кабінету, який на сьогодні забезпечує повний спектр  послуг для платників, здійснюється взаємодія з органами ДПС у режимі реального часу. Посадовець запросила слухачів приєднатись до користувачів  «Електронного кабінету» та переглянути на вебпорталі ДПС України відеоуроки щодо його використання. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»