Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливість сплати податкових зобов’язань говорили у КП ТРК «Полісся»

опубліковано 15 березня 2024 о 15:29

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, під час якого посадовці говорили про важливість сплати податкових зобов’язань як суб’єктами господарювання, так і громадянами.

Під час заходу податківець зазначила, що одним із головних обов’язків, передбачених Конституцією України, є вчасна та у повному обсязі сплата податків. В умовах воєнного стану питання сплати податків стоїть вкрай гостро, адже надзвичайно важливо  забезпечувати фінансову сторону життєдіяльності держави, наповнювати бюджети усіх рівнів. Представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету, - це важлива складова економічного фронту та реальна допомога ЗСУ.

Податківець звернула увагу, що до податкового боргу може призвести як неправильне заповнення платіжної інструкції на сплату податків, так і несплата нарахувань, до прикладу, майнових платежів. Оскільки, платникам, які мають податковий борг, сума якого не перевищує 3060 гривень, податкова вимога не надсилається, відповідно такі особи можуть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

Оксана Федорович зауважила, що лише коли податковий борг зросте до 3061 грн, вмикається стандартний механізм його стягнення: податковий орган вручає податкову вимогу та застосовує заходи стягнення такого боргу, одним з яких є виставлення платіжних інструкцій до установ банків на списання коштів з рахунків платників та передача майна боржника у податкову заставу. Щоб уникнути таких неприємностей, платникам потрібно, в першу чергу, вчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань. Крім цього, потрібно самостійно та регулярно стежити за наявністю або відсутністю боргу. 

Разом з тим податківець розповіла як перевірити стан розрахунків з бюджетом щодо наявності чи відсутності податкового боргу за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» та сервісу «Електронний кабінет платника податків».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»