Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про доходи, які необхідно обов’язково задекларувати, говорили у КП ТРК «Полісся»

опубліковано 22 березня 2024 о 13:19

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин. Під час заходу посадовці говорили про декларування доходів, отриманих у 2023 році, при цьому звернули особливу увагу на доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Зокрема, податківець зазначила, що з початку року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2023 року, в рамках якої річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких у 2023 році не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Оксана Федорович звернула увагу, що відповідно до норм податкового законодавства обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні: доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи); доходів від податкових агентів, що не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування; іноземного доходу та в інших передбачених Податковим Кодексом.

Також  податківець детально розповіла про доходи, при отриманні яких, обов’язок фізичної особи-платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається.

Разом з тим вона зверула увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи», за допомогою якого можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»