Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадянам – про сплату майнових податків

опубліковано 03 квітня 2024 о 10:52

Власники землі, житлової та нежитлової нерухомості є платниками майнових податків: податку на майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку. Ці податки існують вже не один рік, але багато краян не можуть одразу визначити як правильно їх розраховувати та сплачувати.

Тож,  хто з власників майна має сплачувати майнові податки, які пільги передбачені законодавством для громадян при сплаті цих платежів, чи передбачені санкції за несплату у період воєнного стану, - про це говорили в ефірі «Українське радіо Рівне».

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області - начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб Юрій Саверчук та заступник начальника відділу інформаційної взаємодії Ірина Матвійчук ознайомили слухачів  з основними аспектами сплати майнових податків та їх вплив на фінансування місцевих бюджетів громад.

Також громадян поінформували про негативні наслідки податкової заборгованості за цими платежами та зручність проведення звірки щодо сплати податків шляхом використання електронних сервісів податкової служби.

Звертаємо увагу, що в Головному управлінні ДПС у Рівненській області для оперативного зворотного зв’язку з платниками податків працює Комунікаційна податкова платформа.

Звернення від представників бізнесу та громадськості приймаються на електронну скриньку платформи:  rv.ikc@tax.gov.ua.

Якщо у Вас є питання стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, або пропозиції щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою – звертайтесь на Комунікаційну платформу!