Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резерви наповнення місцевих бюджетів та електронну взаємодію органів влади та тергромад обговорили під час чергової зустрічі

опубліковано 11 квітня 2024 о 13:26

Цього тижня питання взаємодії з територіальними громадами задля покращення адміністрування місцевих податків та збільшення надходжень до бюджетів громад обговорили під час зустрічі фахівців Головного управління ДПС у Рівненській області,  департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування, яка відбулась під головуванням заступника голови Рівненської ОДА Олександра Кохана.

Учасники заходу проаналізували динаміку надходження податків, які є бюджетоформуючими у місцевих бюджетах, обговорили резерви та додаткові джерела у їх наповненні, які сприятимуть підвищенню фінансової спроможності громад для розвитку їх територій.

Окремо акцентували увагу на електронній взаємодії податкової служби та органів місцевого самоврядування. Приділили значну увагу функціоналу електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронниго кабінету, застосунку «Моя податкова» та сервісу «InfoTAX» .

Також обговорили особливості сплати майнових податків, розрахунку мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, питання легалізації заробітної плати, погашення податкового боргу та ряд інших питань.

Варто зазначити, що взаємодія податкової служби та органів місцевого самоврядування базується на постійній спільній роботі, комунікації та активному інформаційному забезпеченні, адже така співпраця має головну мету - наповнення місцевих бюджетів задля посилення спроможності територіальних громад Рівненщини.