Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продаж товарів через мережу Інтернет потребує застосування РРО/ППРО - тема чергового брифінгу у КП ТРК «Полісся»

опубліковано 24 травня 2024 о 14:35

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, під час якого посадовці говорили про обов’язок використання суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій, зокрема,  при продажі товарів через мережу Інтернет.

В ході спілкування податківець зазначила, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій  (далі – РРО)  та програмних РРО (далі – ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг». При цьому, застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при проведенні розрахунків у готівковій формі або з використанням електронних платіжних засобів за продані товари, у тому числі через Інтернет-платформи.

Податківець звернула увагу, що територіальними органами ДПС на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет-майданчиках, платформах, та встановлюються факти порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій суб’єктами господарювання при здійсненні продажу товарів через мережу Інтернет. Також вищевказана інформація надходить через чат-бот ДПС «StopViolationBot», Контакт-центр Інформаційно-довідкового департаменту  ДПС та інші види комунікації.

Вона  наголосила, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язаного із поповненням державної скарбниці та є обов’язком кожного платника податків. Крім того, видача чеків РРО/ПРРО є можливістю для покупців товарів захистити свої права як споживача.

Фахівець податкової служби детально розповіла у яких випадках інтернет – магазин має використовувати РРО, яке грошове покарання очікує підприємця за порушення вимог використання РРО а також роз’яснила переваги використання програмного РРО від ДПС.

Наприкінці Оксана Федорович зазначила, що податківці ГУ ДПС у області сподіваються на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання обов’язків платниками податків нашого регіону.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби країни https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»