Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку та електронні сервіси ДПС - в ефірі «Українське радіо Рівне"

опубліковано 05 липня 2024 о 10:53

Податок на доходи фізичних осіб відіграє ключову роль у формуванні доходів місцевих бюджетів. Проте часто громадяни не знають про можливість повернути з бюджету частину сплаченого ними податку, використавши своє право на податкову знижку. Тож саме питанням  отримання такої  знижки було присвячено черговий ефір «Українського радіо Рівне".

Гості студії – фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області  Ірина Клинова – начальник управління податкових сервісів та Ірина Матвійчук – заступник начальника відділу інформаційної взаємодії надали відповіді на актуальні питання, які найчастіше задають громадяни, та роз’яснили механізм отримання податкової знижки.

Чи всі громадяни можуть  отримати знижку чи є винятки, куди звертатись, щоб реалізувати таке право, у які терміни можна подати декларацію про майновий стан і доходи, щоб реалізувати право на отримання податкової знижки та які документи для цього необхідні? На ці та інші питання слухачі отримали фахові відповіді та дізнались, що процес подання декларації можна спростити, якщо користуватись електронними сервісами податкової служби.

Податківці детально роз’яснили як, скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова», громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Для цього необхідно здійснити лише декілька кроків:  обрати у розділі «Послуги» застосунку «Подати декларацію про майновий стан і доходи»; вказати суму витрат відповідного виду; зазначити реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично);  прикріпити документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото); підписати та надіслати декларацію.

Також платникам наголосили, що скористатись правом на отримання податкової знижки за витратами, понесеними у 2023 році, громадяни можуть до 31 грудня 2024 року.