Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На черговій зустрічі – про актуальні питання оподаткування

опубліковано 01 листопада 2017 о 10:50

Днями,   Рівненська обласна держадміністрація, спільно з енергосервісними компаніями та виробниками енергоефективного обладнання, провела робочу нараду з метою покращення фінансово – господарського стану теплогенеруючих підприємств області, у нараді взяла участь представник ГУ ДФС у Рівненській області Тетяна Вакольчук.

Головним акцентом спілкування було обговорення проблемних питань, що турбують платників ПДВ та пов’язані із зупиненням реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, а також з можливостями їх розблокування.

У ході зустрічі Тетяна Вакольчук зазначила, що система електронного адміністрування ПДВ впроваджена нещодавно, отже всі питання, які виникають у платників у зв'язку з її роботою, фіскальна служба області намагається вирішувати в оперативному порядку, надаючи увагу кожному окремому зверненню суб’єкта господарювання.

Крім того, акцентували увагу на критеріях ризику, алгоритмі дій платників у разі зупинення реєстрації податкових накладних та порядку формування і надання документів  про підтвердження  реальності здійснення операції для  відновлення  реєстрації таких податкових накладних.

Також, під час зустрічі йшла мова про реформування фіскальної служби; розширення  кількості та  можливостей електронних сервісів ДФС, зокрема, електронного кабінету платника податків; про законодавчі ініціативи щодо  запровадження єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників.

Підсумовуючи результати проведених зустрічей, можна впевнено констатувати, що відверте спілкування в такому форматі дозволяє наочно зрозуміти проблеми платників та допомагати їм оперативно їх вирішувати.

ГУ ДФС у Рівненській області