Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зручність використання мобільного застосунку «Моя податкова»

опубліковано 04 квітня 2024 о 13:03

Днями заступник начальника ДПІ м. Рівного Головного управління ДПС у Рівненській області Наталія Костюк провела для платників податків практикум з питань використання електронних сервісів податкової служби, під час якого ознайомила платників з сучасним безкоштовним мобільним застосунком «Моя податкова» від ДПС.

Під час заходу посадовець проінформувала платників, що цей застосунок  забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби: швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки. Його можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Для цього потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

Посадовець відмітила, що у розділі «Мої дані»  можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом. 

У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).

У розділі «Повідомлення» доступні: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи контролюючого органу.

Крім того, Наталія Костюк роз’яснила платникам як завантажити застосунок на телефон та приєднатись до його користувачів. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»