Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час «гарячої лінії» - про дотримання роботодавцями законодавства про працю та правильне оформлення трудових відносин з працівниками

опубліковано 26 червня 2024 о 16:55

Нещодавно у Гощанській ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань дотримання роботодавцями законодавства про працю та правильного оформлення трудових відносин з працівниками. На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Галина Бондарчук.

В ході спілкування посадовець розповіла, що трудовий договір – це документ, який регулює відносини між працівником і роботодавцем. Він визначає права і обов’язки обох сторін, умови праці, заробітну плату, термін дії, порядок зміни і розірвання. 

Додзвонювачі дізналися, що з моменту підписання трудового договору найманий працівник – це працівник, який має трудові права й соціальні гарантії, а саме:  гідні та безпечні умови праці; нормований робочий час;  оплачувані та неоплачувані відпустки; регулярна виплата зарплати не нижче мінімальної;  можливість навчатися та підвищувати кваліфікацію;  захист від незаконного звільнення; страхові виплати в разі непрацездатності; пільги для неповнолітніх; додаткові соціальі гарантії для жінок та працівників з дітьми; захист прав тощо. 

Посадовець роз’яснила, що порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Для цього необхідно укласти трудовий договір, оформити наказ про прийняття на роботу та повідомити податковову службу. 

Посадовець також поінформувала, що у разі подання повідомлення засобами електронного зв’язку із використанням електронного цифрового підпису, працівник може бути допущений до роботи одразу після відправлення такого повідомлення. 

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»