Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сарненській ДПІ відбувся черговий тренінг

опубліковано 20 березня 2023 о 11:29

Днями у Центрі обслуговування платників Сарненської ДПІ старший державний інспектор Оксана Климчук провела з платниками податків тренінг щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.

Зокрема, платники податків цікавилися граничними строками сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи. Посадовець зазначила, що такі зобов’язання необхідно сплатити протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи – для фізосіб – підприємців та фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування); до 01 серпня року, що настає за звітним – для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. 

Посадовець також звернула увагу, якщо граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов'язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Разом з тим, податківець відмітила, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2022 рік подається за вибором платника податків за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку, та порекомендувала скористатись саме електронним форматом звітування.

Насамкінець Оксана Климчук нагадала платникам про порядок заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах, а також повідомила про можливість пройти звірку щодо майнових податків через сервіс Електронний кабінет платника .

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»