Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про способи подання декларації про майновий стан і доходи розказали у  Сарненській ДПІ

опубліковано 25 квітня 2024 о 10:17

Днями начальник Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Наталія Зашко провела для відвідувачів Центру обслуговування платників тренінг  щодо особливостей подання декларації про майновий стан і доходи у 2024 році. 

В ході навчання посадовець зазначила, що платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація):  особисто або уповноваженою особою;  поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Податковець звернула увагу, що для зручності при поданні громадянами декларації в  Електронному кабінеті платника  створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. 

 Також наголосила, що Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до органу контролю з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. Часткове автоматичне передзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Фахівець також розповіла про переваги використання  електронних  сервісів ДПС, надала практичні рекомендації з питань подання податкової декларації та нагадала про граничні строки її подання.

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»