Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Корецькі власники майна сплатили 755 тис гривень податку на нерухомість

опубліковано 27 червня 2024 о 17:13

Власники об’єктів нерухомості на території Кореччини за січень-травень 2024 року сплатили до місцевих бюджетів 755 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 289 тис гривень більше, ніж за п’ять місяців минулого року.

Зокрема, із загальних надходжень податку на нерухомість 267 тис гривень перерахували юридичні особи, а 487 тис гривень - фізичні особи.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож цей платіж є одним з важливих бюджетоформуючих платежів для громад. Ставку податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Наразі громадяни можуть звертатись до Центрів обслуговування платників за місцем податкової адреси  (реєстрації) для проведення звірки щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Звертаємо увагу, якщо громадяни мають електронний ключ, то переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення можна в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/), або скориставшись мобільним додатком «Моя податкова».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»