Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стан роботи із зверненнями громадян Головного управління ДПС у Рівненській області протягом січня-грудня 2020 року

опубліковано 30 грудня 2020 о 10:22

Протягом січня-грудня 2020 року до Головного управління ДПС у Рівненській області надійшло 2102 письмових звернень від 2111 громадян, з них: 2102 заяви (100%).

Із 2102 письмових звернень, які надійшли до Головного управління ДПС у області, 2008 звернень (95,53%) - поштою (безпосередньо від громадян),           92 звернення (4,38%) – засобами електронного зв'язку, через мережу Інтернет (безпосередньо від громадян) та 2 звернення (0,09%) – від інших органів, установ, організацій.

Зміст основних питань: податок на майно – 114 заяв (або 5,42%),  реєстраційні номери платників податків - 67 заяв (або 3,19%),  податок на доходи фізичних осіб 38 заяв (або 1,81%),  інформування про ухилення від сплати податків - 18 заяв (або 0,86%), інше - 1865 заяв (або 88,72%)

Порушення термінів розгляду заяв не допущено.

Повторних звернень до органів ДПС за звітний період не надходило.

З початку періоду до Головного управління ДПС у Рівненській області надійшло 3 колективних звернення від 12 громадян.

Питома вага колективних звернень 0,14%.

Переважна більшість письмових звернень надійшла від осіб, соціальний стан яких не визначено – 2041.

На адресу органів ДПС у області не надходили письмові звернення від жінок, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України.

Протягом січня-березня 2020 року керівництвом та посадовими особами Головного управління ДПС у Рівненській області здійснено 4 прийоми за зверненнями громадян ( або 100%). Відповідно до Розпорядження Головного управління ДПС у Рівненській області від 18.03.2020 №78-р «Про затвердження Плану заходів» попередній запис громадян на особистий прийом до посадових осіб Головного управління ДПС у Рівненській області на період дії карантинних обмежень призупинено.

Скарги, заявлені на особистому прийомі не надходили.

Повторні та неодноразові звернення громадян не надходили.

Фактів порушень посадовими особами положень Закону не допущено.

Найбільше на особистий прийом звернулось осіб, соціальний стан яких не визначено - 4 (100%).

Основні питання, що порушуються заявниками на особистих прийомах: питання, що належать до компетенції ДПС – 1(або 25%), єдиний соціальний внесок – 2 (або 50%), виконання рішень суду – 1( або 25%)

На особистий прийом до керівництва та посадових осіб Головного управління ДПС у Рівненській області не звертались жінки, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня», інваліди Великої Вітчизняної війни, Герої Соціалістичної праці, Герої Радянського Союзу, Герої України та осіби, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи.

Питання результатів розгляду звернень громадян систематично розглядається на нарадах при керівництві Головного управління ДПС у Рівненській області.

 Інформація щодо результатів роботи Головного управління ДПС у Рівненській області із зверненнями громадян опубліковується у друкованих засобах масової інформації, інформаційних стендах, на субсайті Головного управління ДПС у Рівненській області в рубриці «Приймальня громадян».