Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постійна співпраця та пошук резервів надходжень до бюджетів територіальних громад

опубліковано 24 листопада 2021 о 10:25

Засідання 13-тої сесії Гощанської селищної ради вже традиційно відбулося за участі представників податкової служби.

Предметом обговорення між селищним головою Миколою Панчуком, заступником начальника управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Рівненській області Валерієм Рокунцем та депутатським корпусом було питання забезпечення повноти наповнення місцевих бюджетів та шляхи погашення податкового боргу, недопущення заборгованості з виплати заробітних плат та легалізація трудових відносин.

Валерій Рокунець наголосив, що важливою проблемою сьогодення є легалізація трудових відносин та заробітної плати, адже через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються соціального захисту. Саме тому надзвичайно важливим є завдання повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити доходи громадян та спрямувати більше коштів на розбудову місцевих громад.

Податківець окремо зупинився на топ-темі сьогодення – одноразовому спеціальному) декларуванню, адже ДПС України проводить широкомасштабну роз’яснювальну роботу з цього питання, на меті якої – доведення інформації про податкову амністію якомога більшому колу людей.