Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про систему оподаткування в Україні, електронні сервіси ДПС та взаємодію з податковою службою – під час зустрічі з майбутніми фінансистами

опубліковано 28 червня 2024 о 14:29

Цього тижня на гостину до податківців Рівненщини завітали студенти Рівненського технічного фахового коледжу Національного університету водного господарства та природокористування.

Майбутніх фахівців у сфері обліку, оподаткування, фінансів та банківської справи працівники Головного управління ДПС в області  ознайомили з системою оподаткування в Україні, основними вимогами податкового законодавства та особливостями виконання платниками податкових зобов’язань.

Значну частину зустрічі було присвячено можливостям дистанційної взаємодії з ДПС та розвитку електронних сервісів служби.

Начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова та завідувач сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів Галина Крат розказали студентам як в електронному форматі замовити адмінпослугу, подати звітність, дізнатися про власні реєстраційні дані, отримувати повідомлення про наявність і суму податкового боргу.

Враховуючи, що сьогодні цифрові технології виходять на перший план, і, як правило, незалежно від вікового чи соціального статусу громадяни добре володіють навичками роботи у персональному комп’ютері чи гаджеті, дистанційний  формат взаємодії став доступний усім платникам, він економить не тільки час і ресурси, а й дозволяє отримувати актуальну податкову інформацію цілодобово та завжди бути  обізнаними з податковими новаціями. Тож податківці  продемонстрували як працювати в Електронному кабінеті платника.

Студенти  завантажили на свої гаджети мобільний застосунок «Моя податкова» та  змогли переконатись у зручності такого формату взаємодії.