Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації та актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 26 березня 2024 о 14:05

Нещодавно у Гощанській ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації та актуальні питання податкового законодавства». На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Галина Бондарчук.

В ході «гарячої лінії» додзвонювачі, зокрема, цікавилися яка відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», змінами до форм декларацій з місцевих податків, строком сплати громадянами податку на нерухоме майно та земельного податку.

Серед іншого, посадовець розповіла про нововеденнями, які прийняті  Законом України № 3603–ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», зокрема щодо скасування для платників мінімального податкового зобов’язання обмеження щодо строку для звернення про проведення звірки даних, який наразі становить  тридцять днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Також нчальник інспекції поінформувала платників про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році. При цьому звернула увагу на  випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб  та військового збору, що підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації про майновий стан і доходи, встановлені розділом IV Податкового кодексу України.

Галина Бондарчук також розповіла про оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам (далі - ВПО); застосування податкової знижки, у т.ч. ВПО; можливості електронних сервісів ДПС. 

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»